Frambuazlı ıslak kek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Taze frambuazların enfes aromasıyla hazırlanan bu ıslak kek, yumuşacık dokusu ve sütlü sosuyla klasik tatlılara farklı bir yorum getiriyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, özel günlerde veya çay saatlerinde ailenizi şımartmak için harika bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Frambuazlı Islak Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram taze veya dondurulmuş frambuaz

Islatma Sosu İçin:


  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:


  • İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin
  • Son olarak frambuazları hafifçe ezerek hamura ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin
  • Kek pişerken ıslatma sosu için süt ve şekeri kaynatın
  • Kek fırından çıkar çıkmaz üzerine ıslatma sosunu gezdirin
  • Kek sosu tamamen çekene kadar dinlendirin
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Frambuazları donmuş kullanacaksanız, çözülmeden ekleyin
  • Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edin
  • Islatma sosunu sıcak kekin üzerine yavaş yavaş dökün
  • Keki en az 2-3 saat dinlendirerek servis yaparsanız daha lezzetli olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;