Fırın Tepsisinde Portakallı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış tercih edilir)
- 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine dökün ve üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarın, 10 dakika soğutun ve dilimleyerek servis yapın.
İpuçları:
- Portakal suyunu taze sıkmak, kekin aromasını artırır.
- Kekin üzeri çabuk kızarmasın isterseniz, fırın tepsisini fırının orta rafına yerleştirin.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
|