Fırın tepsisinde portakallı kek nasıl yapılır?

Mis kokulu portakallı kek, fırın tepsisinde kolayca hazırlanan pratik bir lezzet. Taze portakal suyu ve rendesiyle zenginleşen bu tarif, yumuşacık dokusuyla çay saatlerinizi şenlendirecek. İşte hem göze hem damağa hitap eden nefis bir portakallı kek için tüm püf noktaları.

25 Kasım 2025

Fırın Tepsisinde Portakallı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış tercih edilir)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ, süt, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine dökün ve üzerini düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarın, 10 dakika soğutun ve dilimleyerek servis yapın.

İpuçları:


  • Portakal suyunu taze sıkmak, kekin aromasını artırır.
  • Kekin üzeri çabuk kızarmasın isterseniz, fırın tepsisini fırının orta rafına yerleştirin.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;