Fındıklı Sade Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı çekilmiş fındık (bir kısmını üzeri için ayırabilirsiniz)
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta, köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip, karışım homojen olana kadar çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın, fazla çırpmayın.
- Çekilmiş fındıkların büyük bir kısmını (yaklaşık 3/4'ünü) hamura ekleyip, homojen şekilde karıştırın.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
- Kalan çekilmiş fındıkları kekin üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin (kürdan temiz çıkmalı).
- Pişen keki fırından çıkarın ve 10 dakika kadar kalıbında soğumaya bırakın. Ardından kalıptan çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin.
Notlar:
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, süt miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Fındıkları kendiniz çekmek yerine hazır çekilmiş fındık da kullanabilirsiniz, ancak tazeliğine dikkat edin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!
|