Elmalı havuçlu kek yoğurtlu nasıl yapılır?
Mutfaklara mis gibi tarçın kokusu getirecek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız bu tarif tam size göre. Elma ve havuçun doğal tatlılığıyla zenginleşen yoğurtlu kek, çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir seçenek sunuyor.
Elmalı Havuçlu Yoğurtlu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (yoğurt kabı ölçü olarak kullanılacak)
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş elma
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karanfil (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
- Rendelenmiş elma ve havucu ilave edip spatulayla yedirin
- İsteğe bağlı olarak tarçın ve karanfil ekleyin
- Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün
- 180°C fırında 40-45 dakika pişirin
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
- Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın
Püf Noktaları:
- Elma ve havucu çok ince rendeleyin
- Kekin daha nemli olması için rendelenmiş elma ve havucun suyunu sıkmayın
- Fırın sıcaklığı fırınlara göre değişebilir, kontrollü pişirin
- Kekin üzeri çok hızlı kızarsa üzerini folyo ile kapatabilirsiniz
|