Dikdörtgen borcamda bol soslu ıslak kek nasıl yapılır?

Çikolata tutkunları için hazırlanan bu nefis ıslak kek, bol sosu ve yumuşacık dokusuyla geleneksel tarifleri aratmayacak. Dikdörtgen borcamda kolayca hazırlanan bu pratik tatlı, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya ailecek keyifle tüketebileceğiniz bir lezzet şöleni sunuyor.

24 Kasım 2025

Dikdörtgen Borcamda Bol Soslu Islak Kek Tarifi


Malzemeler (Kek İçin):

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Malzemeler (Sos İçin):


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Kek için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  • Yağlanmış dikdörtgen borcama dökün ve 25-30 dakika pişirin.
  • Sos için tüm malzemeleri bir tencerede kaynayana kadar karıştırın, 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Kek fırından çıkar çıkmaz üzerine sıcak sosu dökün ve sosun çekmesi için bekletin.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutup servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Keki kontrol etmek için kürdan batırın, temiz çıkması piştiğini gösterir.
  • Sosu kek sıcakken dökerseniz daha iyi emilir.
  • İsteğe bağlı olarak sosuna çikolata parçaları ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;