Çikolatalı portakallı kek tarifi nasıl yapılır?
Portakalın ferahlatıcı aromasıyla çikolatanın zengin lezzetini buluşturan bu kek, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor. Tazeliğini portakal rendesi ve suyundan alan kek, her dilimde çikolata tutkusunu yeniden hatırlatıyor.
Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı kakao
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- Yarım su bardağı portakal suyu
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyin.
- Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave edip son kez karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Püf Noktaları:
- Portakalın sadece sarı kısmını rendeleyin, beyaz kısmı acılık verebilir.
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz portakal suyu miktarını artırabilirsiniz.
- Kekinizi süslemek için eritilmiş çikolata veya pudra şekeri kullanabilirsiniz.
|