Çikolatalı portakallı kek tarifi nasıl yapılır?

Portakalın ferahlatıcı aromasıyla çikolatanın zengin lezzetini buluşturan bu kek, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor. Tazeliğini portakal rendesi ve suyundan alan kek, her dilimde çikolata tutkusunu yeniden hatırlatıyor.

25 Kasım 2025

Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı portakal suyu

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekleyin.
  • Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave edip son kez karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Püf Noktaları:


  • Portakalın sadece sarı kısmını rendeleyin, beyaz kısmı acılık verebilir.
  • Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz portakal suyu miktarını artırabilirsiniz.
  • Kekinizi süslemek için eritilmiş çikolata veya pudra şekeri kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;