Cevizli Üzümlü Kek Tarifi ve Püf Noktaları
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
- Ceviz ve üzümü unlayıp (yapışmaması için) hamura ekleyin, spatulayla yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarın, 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Püf Noktaları:
- Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekinizin daha kabarık olmasını sağlayın.
- Üzüm ve cevizi una bulayarak eklemek, malzemelerin dibe çökmesini önler.
- Kekinizi fırından çıkardıktan sonra hemen kalıptan çıkarmayın, 10 dakika kadar bekleyin.
- Kekinizin nemli kalması için soğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatabilirsiniz.
- Fırın sıcaklığını ayarlarken fırınınızın performansını göz önünde bulundurun, gerekirse süreyi uzatın veya kısaltın.
|