Cahide'nin limonlu keki tarifi nasıl yapılır?
Mis gibi limon kokulu, şerbetli ve ferahlatıcı bir kek tarifi arıyorsanız, Cahide'nin limonlu keki tam size göre! Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, hem günlük çay saatlerinize hem de özel davetlerinize lezzet katacak.
Cahide'nin Limonlu Keki TarifiMalzemeler:
Limonlu Şurup İçin:
Yapılışı:1. İlk olarak, yumurta ve şekeri bir kapta köpük köpük olana kadar iyice çırpın. 2. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. 3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile yavaşça karıştırın. 4. Son olarak limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip homojen bir şekilde karıştırın. 5. Kek kalıbını yağlayarak hazırladığınız kek karışımını dökün. 6. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin. 7. Kek pişerken, şurup için şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. 8. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, soğumaya başlayan şurubu yavaş yavaş dökün, şurubun iyice çekmesini bekleyin. 9. Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Not: Kekinizin daha nemli ve lezzetli olması için şurubu sıcak kekin üzerine dökmeye özen gösterin. Afiyet olsun! |


.webp)



.webp)
