Bitter çikolatalı ıslak kek nasıl yapılır?
Yoğun kakao aroması ve yumuşak dokusuyla damaklarda iz bırakan bir lezzet: bitter çikolatalı ıslak kek. Çikolata tutkunlarını mest edecek bu tarif, sosuyla bütünleşen nemli yapısı ve bitter çikolatanın dengeli tatlılığıyla sofraların vazgeçilmezi olmaya aday.
Bitter Çikolatalı Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 100 gram bitter çikolata (küçük parçalar halinde)
Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbınızı yağlayın
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin
- Son olarak bitter çikolata parçalarını ekleyip spatulayla karıştırın
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
Sos Hazırlığı:
- Küçük bir tencereye sos malzemelerini alın
- Kısık ateşte çikolata eriyene ve kıvam alana kadar karıştırın
- Sosu ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Son Aşama:
- Fırından çıkan keki 5 dakika dinlendirin
- Keki kürdanla delikler açın
- Hazırladığınız sıcak sosu kekin üzerine gezdirin
- Sosun iyice çekmesi için oda sıcaklığında 1 saat bekletin
- Servis yapmadan önce buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Püf Noktaları:
- Kekinizin daha ıslak olmasını isterseniz sos miktarını artırabilirsiniz
- Bitter çikolata seçerken en az %70 kakao oranlı olanları tercih edin
- Kekin pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edebilirsiniz
- Sosu çok sıcakken dökmeyin, kekiniz dağılabilir
|