Baton kakaolu kek nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Kakaolu baton kek yapmak hem pratik hem de lezzetli bir alternatiftir. İşte mükemmel sonuç için malzemelerden pişirme sürecine kadar dikkat edilmesi gereken detaylar ve püf noktaları.

24 Kasım 2025

Baton Kakaolu Kek Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  • Yağlanmış baton kek kalıbına harcı dökün.
  • 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekinizin daha kabarık olmasını sağlayın.
  • Malzemeleri eleyerek eklemek topaklanmayı önler.
  • Kek kalıbını yağlamadan önce unlayabilirsiniz.
  • Fırın ısısını ayarlamak için kekin üzeri çok çabuk kızarmaya başlarsa fırın kapağına kağıt havlu koyabilirsiniz.
  • Keki fırından çıkarınca 5-10 dakika bekletmeden kalıptan çıkarmayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;