Basit kek tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir kekin sırrı, doğru malzeme oranları ve pişirme tekniklerinde gizli. İşte her seferinde mükemmel sonuç alacağınız pratik bir tarif ve altın değerinde püf noktaları.

24 Kasım 2025

Basit Kek Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin

Püf Noktaları:


  • Malzemeleri oda sıcaklığında bekletin
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın
  • Unu eleyerek ekleyin
  • Kek kalıbını yağlayıp unlayın
  • Fırını önceden ısıtın
  • Keki pişerken fırın kapağını açmayın
  • Pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edin
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;