Basit haşhaşlı kek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir haşhaşlı kek tarifi arayanlar için ideal bir seçenek. Malzemelerin çoğu mutfaklarda bulunan temel gıdalardan oluşuyor, özel bir hazırlık gerektirmiyor. Haşhaşın verdiği aromatik tat ve ceviz benzeri dokusuyla farklı bir deneyim sunan bu kek, çay saatleri için mükemmel bir alternatif oluşturuyor.

24 Kasım 2025

Basit Haşhaşlı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Yapılışı:


  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Haşhaşı ilave edip son kez karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın

Püf Noktaları:


  • Haşhaşları 10 dakika sıcak suda bekletirseniz daha iyi aroma verir
  • Kekin çabuk kabarması için fırını önceden ısıtın
  • İsteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;