Arda'nın mutfağında üzümlü tarçınlı kek tarifi nedir?

Kış akşamlarını ısıtan mis kokulu bir kek tarifi: Üzümün doğal tatlılığı, tarçının sıcak aroması ve cevizin çıtır dokusuyla nefis bir lezzet şöleni. Pratik malzemelerle hazırlanan bu kek, çay saatlerinizi şenlendirecek enfes bir alternatif sunuyor.

26 Kasım 2025

Arda'nın Mutfağı'ndan Üzümlü Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
  • Kuru üzümleri sıcak suda 10 dakika bekletip süzün.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyin.
  • Hafifçe karıştırdıktan sonra üzüm ve cevizi ekleyin.
  • Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkarın.

Püf Noktaları:


  • Üzümleri unlayarak eklerseniz kekin dibine çökmezler
  • Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz 1 muz ekleyebilirsiniz
  • Tarçın miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Ilık olarak servis yapabilirsiniz
  • Üzerine pudra şekeri serperek sunabilirsiniz
  • Yanında süt veya Türk kahvesi ile harika gider!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;