Arda'nın Mutfağı'ndan Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Islak Sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
- Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın, karışımın rengi açılana kadar devam edin.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip homojen bir karışım elde edin.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek pürüzsüz bir kek hamuru hazırlayın.
- Yağlanmış bir kek kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek pişerken, sosu hazırlamak için bir tencereye süt, şeker, sıvı yağ ve kakaoyu alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine kürdanla delikler açın ve hazırladığınız sıcak sosu üzerine gezdirerek dökün.
- Keki oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, ardından buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Dinlenmiş ve ıslak kıvama gelen keki dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Keki sıcakken sosu dökmeniz, sosun içine daha iyi işlemesini sağlar.
- Kekinizin daha ıslak olmasını isterseniz sos miktarını biraz artırabilirsiniz.
- Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa, kek o kadar lezzetli olur.
|