15 Kişilik Sade Kek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabına alarak, şeker eriyip krema kıvamı alana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyip, birkaç dakika daha çırparak karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve spatula yardımıyla yavaşça karıştırın. Fazla çırpmamaya özen gösterin.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin (kürdan temiz çıkmalı).
- Pişen keki fırından çıkarın ve 10 dakika kadar kalıbında dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Notlar:
- Kekinizin daha kabarık olmasını isterseniz, yumurta ve şekeri iyice çırptığınızdan emin olun.
- Fırın sıcaklığı fırınlara göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle pişme süresini kontrol ederek ayarlayın.
- İsteğe bağlı olarak kekinize limon kabuğu rendesi veya tarçın ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
|