12 kişilik kakaolu kek tarifi nasıl yapılır?

Misafirlerinizi mutlu edecek tam 12 kişilik nefis bir kakaolu kek hazırlamanın sırları burada! Kolayca bulunabilen malzemelerle hazırlanan bu tarif, püf noktalarıyla her seferinde mükemmel sonuç veriyor. Kıvamını tutturmak ve kabartma teknikleriyle ilgili ipuçları, bu enfes keki ev yapımı lezzetin en güzel örneklerinden biri haline getiriyor.

24 Kasım 2025

12 Kişilik Kakaolu Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin.
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkarın.

Püf Noktaları:


  • Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Kek karışımını çok fazla karıştırmak kekin sertleşmesine neden olabilir.
  • Fırın sıcaklığı fırınlara göre değişiklik gösterebilir, kontrollü pişirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;