Üzümlü Kap Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı un (üzümleri kaplamak için)
Yapılışı:
- İlk olarak üzümleri yıkayıp kuruladıktan sonra 1 yemek kaşığı unla iyice harmanlayın. Bu işlem üzümlerin kekin içinde dibe çökmesini engelleyecektir.
- Geniş bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak, şeker eriyip köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip, karışım homojen olana kadar tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Spatula yardımıyla hafifçe karıştırın, fazla çırpmamaya özen gösterin.
- Son olarak unla kapladığınız üzümleri ekleyip, yavaşça karıştırarak kek harcına yedirin.
- Kek kalıbınızı yağlayıp hafifçe unlayın veya pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 170°C fırında, yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin (Kürdan temiz çıkmalı).
- Pişen keki fırından çıkarıp, 10 dakika kadar kalıbında dinlendirdikten sonra servis tabağına alın. Dilerseniz ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Üzümleri unla kaplamak, kekin içinde eşit dağılmalarını sağlar.
- Kek harcını fazla çırpmamak, kekin daha hafif ve kabarık olmasını sağlar.
- Fırın sıcaklığını kontrol edin, her fırının ısısı farklı olabilir.
|