Tencerede sade kek nasıl yapılır, tarif nedir?
Fırın olmadan da mükemmel bir kek yapmanın sırrı tencerede saklı! Bu pratik yöntemle, kabarık dokusu ve nefis aromasıyla herkesin seveceği bir sade kek hazırlamak artık çok kolay. Malzemeleriniz hazırsa, tencerede pişen bu enfes kekin yapım aşamalarına geçebiliriz.
Tencerede Sade Kek Tarifi: Pratik ve Lezzetli Bir Alternatif
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
- Geniş tabanlı bir tencerenin tabanına ısıya dayanıklı bir kâse veya kek kalıbı yerleştirin. Tencerenin altına iki yemek kaşığı su ekleyin ve kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
- Bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile yavaşça karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını, tenceredeki kâseye veya kalıba dökün.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin (kürdan temiz çıkmalı).
- Pişen keki tencereden çıkarıp soğumaya bırakın, ardından servis yapın.
Püf Noktaları:
- Tencerenin kapağı sıkı olmalı ve buhar kaçırmamalıdır.
- Kekin üzerinin çabuk pişmesi için tencerenin altına su eklemeyi unutmayın.
- Kekin daha lezzetli olması için içine rendelenmiş limon kabuğu veya tarçın ekleyebilirsiniz.
|