Sütsüz tarçınlı kek nasıl yapılır? tarifi nedir?

Süt kullanmadan hazırlanan bu tarçınlı kek, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Malzemelerin çoğu mutfaklarda bulunan temel gıdalardan oluşurken, tarçının aroması keki özel kılıyor. Pişirme sürecindeki küçük ipuçlarıyla farklı dokular denemek mümkün.

25 Kasım 2025

Sütsüz Tarçınlı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve suyu ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve tuzu eleyerek ekleyin
  • Pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar spatula ile karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin
  • Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın

Notlar:


  • Kekin daha nemli olmasını isterseniz 1 muz veya 1 elma rendesi ekleyebilirsiniz
  • Üzerini pudra şekeri ve tarçın karışımı ile süsleyebilirsiniz
  • Tarçın miktarını damak zevkinize göre azaltıp artırabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;