Süper lezzetli bol sütlü kek nasıl yapılır?
Sütün lezzetini ön plana çıkaran, yumuşacık bir dokuya sahip bu kek tarifi, hem pratik hem de son derece lezzetli. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan nefis aroması ve kolay hazırlanışıyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.
Süper Lezzetli Bol Sütlü Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
- Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin
- Tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar spatula ile yavaşça karıştırın
- Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin
- Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve kalıptan çıkarın
Püf Noktaları:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin daha iyi kabarmasını sağlar
- Kekin üzeri çok çabuk kızarıyorsa fırının üst kısmına alüminyum folyo kapatabilirsiniz
- Daha nemli bir kek için süt miktarını 1,5 su bardağına çıkarabilirsiniz
- Kekinizin daha aromalı olması için içine bir limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Kekinizi ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz
- Üzerine pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz
- Yanında süt veya çay ile harika gidecektir
|