Siyah erik kekinin tarifi nasıl yapılır?
Mevsimin en taze siyah erikleriyle hazırlanan bu nefis kek, hem göze hem damağa hitap ediyor. Yumuşacık kıvamı ve meyvenin hafif ekşiliğinin mükemmel dengesiyle çay saatlerinizi şenlendirecek pratik bir tarif.
Siyah Erik Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 15-20 adet siyah erik (çekirdekleri çıkarılmış)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (üzeri için)
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kalıba dökün.
- Çekirdekleri çıkarılmış siyah erikleri kek hamurunun üzerine dilediğiniz şekilde yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin, ardından kalıptan çıkarın.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Erikleri kek hamuruna batırmadan üzerine yerleştirirseniz daha güzel bir görünüm elde edersiniz.
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz erikleri küçük parçalar halinde doğrayıp hamura karıştırabilirsiniz.
- Eriklerin ekşi olması kekinize hoş bir tat katacaktır, ancak tatlı severler daha olgun erikleri tercih edebilir.
|