Sade sütlü islak kek nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Sütlü ıslak kek, yumuşacık dokusu ve bol sosuyla en sevilen tatlılardan biridir. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, sütlü sosu sayesinde kekin içinin nemli kalmasını sağlar ve her dilimde lezzet şöleni yaşatır.
Sade Sütlü Islak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
- Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yağlanmış bir kek kalıbına harcı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kek pişerken sosu hazırlamak için tencereye süt, şeker ve kakaoyu alın. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Fırından çıkan sıcak kekin üzerine kürdanla delikler açın ve hazırladığınız sıcak sosu üzerine gezdirin.
- Keki oda sıcaklığına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Dinlenmiş ve sosunu çekmiş keki dilimleyerek servis yapın.
Not: Keki sosladıktan sonra buzdolabında bekletmek, sütlü ıslak kekin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
|