Sade sütlü islak kek nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Sütlü ıslak kek, yumuşacık dokusu ve bol sosuyla en sevilen tatlılardan biridir. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, sütlü sosu sayesinde kekin içinin nemli kalmasını sağlar ve her dilimde lezzet şöleni yaşatır.

25 Kasım 2025

Sade Sütlü Islak Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:


  • İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
  • Geniş bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yağlanmış bir kek kalıbına harcı dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Kek pişerken sosu hazırlamak için tencereye süt, şeker ve kakaoyu alın. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Fırından çıkan sıcak kekin üzerine kürdanla delikler açın ve hazırladığınız sıcak sosu üzerine gezdirin.
  • Keki oda sıcaklığına gelene kadar beklettikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Dinlenmiş ve sosunu çekmiş keki dilimleyerek servis yapın.

Not: Keki sosladıktan sonra buzdolabında bekletmek, sütlü ıslak kekin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;