Sade kek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Mis kokulu, yumuşacık bir sade kek yapmak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Malzeme ölçülerinden pişirme süresine, püf noktalarından sunum önerilerine kadar her adım rehber niteliğinde hazırlandı.

25 Kasım 2025

Sade Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • İlk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpın, beyazlaşana kadar karıştırmaya devam edin
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin
  • Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve servis yapın

Püf Noktaları:


  • Malzemelerin oda sıcaklığında olması kekin daha iyi kabarmasını sağlar
  • Fırını önceden ısıtmayı unutmayın
  • Kekin çabuk çökmesini önlemek için fırını pişirme süresince açmamaya özen gösterin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;