Portakallı sünger kek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Mutfaklara taze portakal kokusu getirecek, hafif dokusuyla çay saatlerini şenlendirecek nefis bir sünger kek tarifi. Tam kıvamında pişmiş, portakal aromasıyla ferahlık veren bu kek, basit malzemelerle hazırlanan ama sonucuyla göz dolduran bir lezzet.

25 Kasım 2025

Portakallı Sünger Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 portakalın suyu (taze sıkılmış)
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Yumurta ve şekeri derin bir kapta, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
  • Portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın (fazla çırpmayın).
  • Hazırlanan karışımı kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 35-40 dakika pişirin (kürdan testi yaparak kontrol edin).
  • Fırından çıkarın, 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

İpucu:


  • Daha nemli bir kek için, pişen keki sıcakken üzerine biraz portakal suyu gezdirin.
  • Servis öncesi pudra şekeri serperek sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;