Oktay usta'nın nefis cevizli kek tarifi nedir?
Cevizin lezzetini en iyi şekilde yansıtan, pratik ve bir o kadar da nefis bir kek tarifi. Tam kıvamında pişmiş dokusu ve ceviz aromasıyla çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, deneyen herkesin beğenisini kazanıyor.
Oktay Usta'nın Nefis Cevizli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Cevizleri ekleyip spatula ile hafifçe karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.
Püf Noktaları:
- Cevizleri fazla ufaltmamak kekin dokusunu güzelleştirir.
- Kekin üzeri çok çabuk kızarıyorsa üzerine folyo örtebilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak tarçın veya portakal kabuğu rendesi ile farklı aromalar katabilirsiniz.
|