Karamelli kek tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

Mis kokulu bir karamelli kek, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek nefis bir lezzet. Hem hazır karamel sosla pratik bir şekilde hem de ev yapımı sosla daha özgün tatlar yakalayarak bu keki kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte enfes karamelli kekin sırları ve püf noktaları...

25 Kasım 2025

Karamelli Kek Tarifi ve Püf Noktaları


Karamelli Kek İçin Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı karamel sos (hazır veya ev yapımı)

Karamel Sos İçin (Ev Yapımı):


  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Karamelli Kek Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kek karışımının yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Üzerine yarım su bardağı karamel sosu gezdirin.
  • Kalan kek karışımını üzerine ekleyin.
  • 180°C fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.

Ev Yapımı Karamel Sos Tarifi:

  • Tencereye şekeri koyun ve orta ateşte eriyip kahverengi bir renk alana kadar karıştırmadan pişirin.
  • Renk aldığında sıcak suyu yavaşça ekleyin (dikkatli olun, sıçrayabilir).
  • 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin, tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Karamelli Kek Püf Noktaları:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekinizin daha kabarık olmasını sağlayın.
  • Unu eleyerek eklemek, kekin topaklanmasını önler.
  • Karamel sosu kekin ortasına eklemek, her dilimde eşit karamel dağılımı sağlar.
  • Kekinizi fırından çıkardıktan sonra hemen soğutmaya çalışmayın, ısı şokuna uğrayabilir.
  • Ev yapımı karamel sos hazırlarken şekerin yanmamasına dikkat edin, sürekli kontrol edin.
  • Kekinizin nemli kalması için üzerine şerbet yerine biraz daha karamel sos gezdirebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Kekinizi oda sıcaklığında servis yapın, üzerine dondurma veya krema ekleyerek sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;