Kakolu sade kek nasıl yapılır, tarifi nedir?

Çikolata tutkunları için nefis bir lezzet: Kakolu sade kek tarifi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu enfes kek, hem günlük çay saatlerinize hem de özel misafirlerinize hitap edecek. İşte her deneyim seviyesindeki aşçıların kolayca uygulayabileceği tarifin detayları...

25 Kasım 2025

Kakolu Sade Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:


  • Fırınınızı 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
  • Homojen bir kek hamuru elde edene kadar spatula ile karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkarın.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Malzemeleri oda sıcaklığında bekletmek daha iyi sonuç verir
  • Kekin çabuk kabarması için fırını önceden ısıtın
  • Kek pişerken fırın kapağını açmayın
  • Kek tamamen soğuduktan sonra dilimleyin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;