İncir reçelli kek nasıl yapılır, tarifinde neler var?
Lezzetli bir incir reçeliyle hazırlanan bu yumuşacık kek, hem çay saatlerinizi renklendirecek hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı alternatifi sunacak. İçindeki ceviz parçalarıyla nefis bir doku kazanan bu tarif, ev yapımı reçelenin enfes aromasını pastacılıkla buluşturuyor.
İncir Reçelli Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı incir reçeli (püre haline getirilmiş)
- Yarım su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, iri parçalar halinde)
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta, köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip, karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Püre haline getirdiğiniz incir reçelini ve ceviz içini ekleyip, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin.
- Önceden ısıtılmış fırında, 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
- Pişen keki fırından çıkarın, 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
|