Haşhaşlı irmikli kek nasıl yapılır, tarifini paylaşırsanız?

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arayanlar için nefis bir tarif: haşhaşın aromasıyla zenginleşen, irmiğin dokusuyla kıvam bulan enfes bir kek. Malzemelerin uyumunu ve pişirme sürecindeki incelikleri keşfederek mutfakta başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

25 Kasım 2025

Haşhaşlı İrmikli Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • İrmik, haşhaş, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyip 5 dakika bekletin.
  • Unu yavaş yavaş ilave edip pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 35-40 dakika pişirin.
  • Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapın.

Püf Noktaları:


  • İrmiğin şişmesi için 5 dakika beklemek önemlidir.
  • Kekin nemli kalması için fırından çıkarınca 10 dakika bekletip sonra kalıptan çıkarın.
  • Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;