Çiz Kek (Cheesecake) Yapmanın En Kolay Yöntemi
Malzemeler:
- 200 gr burbon bisküvi
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 600 gr labne peyniri
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200 ml)
Hazırlık Süresi:
- 15 dakika hazırlık, 45 dakika pişirme
Yapılışı:
- Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın
- Kelepçeli kalıbın tabanına bu karışımı yayıp bastırarak düzleştirin
- Labne, şeker, yumurta, vanilya ve kremayı pürüzsüz olana kadar çırpın
- Hazırladığınız harçı bisküvilerin üzerine dökün
- Önceden ısıtılmış 160°C fırında 45 dakika pişirin
- Fırını kapatıp keki 1 saat fırında bekletin
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 4-6 saat dinlendirin
Püf Noktaları:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin
- Fırını önceden mutlaka ısıtın
- Pişirme sırasında fırın kapağını açmayın
- Dinlendirme süresini kısaltmayın
Servis Önerisi:
- Üzerine çilek, ahududu veya çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz
|