Çikolata soslu kek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Damaklarda iz bırakan bir lezzet arayanlar için pratik ve enfes bir tarif: çikolata soslu kek. Yumuşacık kıvamıyla kek, bitter çikolatanın zengin aromasıyla buluşuyor. Görüntüsüyle iştah kabartan, yapımıyla kolay bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
Çikolata Soslu Kek Tarifi
Malzemeler (Kek İçin):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Malzemeler (Çikolata Sosu İçin):
- 200 ml krema
- 100 gram bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
- Hepsini pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolata Sosu Hazırlanışı:
- Kremayı küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına getirin.
- Altını kapatıp içine küçük parçalara kırdığınız çikolatayı ekleyin.
- Çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Tereyağını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Sosu biraz soğumaya bırakın.
Servis Önerisi:
- Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.
- Dilimleyerek servis yapın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine fındık, ceviz veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Not: Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz 1 su bardağı süt yerine 1,5 su bardağı kullanabilirsiniz. Çikolata sosunu daha akışkan seviyorsanız krema miktarını artırabilirsiniz.
|