Çikolata Soslu Islak Kek (Yoğurtlu Tarif)
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt (200 ml)
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Çikolata Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Hamuru hazırlanan kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek pişerken, sosu hazırlayın: Tencereye süt, şeker ve kakaoyu alın, kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırın, ardından tereyağını ekleyip ocaktan alın.
- Kek fırından çıkar çıkmaz, üzerine kürdanla delikler açın ve sıcak çikolata sosunu üzerine gezdirin. Sosun kekin içine işlemesi için 15-20 dakika bekletin.
- Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!
İpuçları:
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, sosu tamamen soğumadan önce servis edebilirsiniz.
- Üzerini hindistan cevizi, fındık veya çilek ile süsleyebilirsiniz.
|