Cevizli kek tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Lezzetli ve pratik bir cevizli kek, hem çay saatlerinizin vazgeçilmezi hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz nefis bir alternatif olacak. İşte tam kıvamında, mükemmel dokulu bir cevizli kek hazırlamanın tüm incelikleri...
Cevizli Kek Tarifi ve Püf Noktaları
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
- Son olarak cevizleri ilave edip spatula ile yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 180°C fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.
Püf Noktaları:
- Yumurta ve şekeri iyice çırparak kekinizin daha kabarık olmasını sağlayın.
- Cevizleri fazla küçük çekmeyin, bütün halde veya iri parçalar halinde kullanın.
- Kekin çabuk kabarması için fırnı önceden ısıtın.
- Unu eleyerek eklemek kekin daha hafif olmasını sağlar.
- Kek piştikten sonra hemen kalıptan çıkarmayın, 10 dakika kadar bekletin.
- İsteğe bağlı olarak ceviz yerine fındık veya badem de kullanabilirsiniz.
- Kekin üzeri çabuk kızarmasın diye pişirme süresinin son 10 dakikasında fırının üst kısmını kapatabilirsiniz.
|