Browni lezzetinde yumuşak kek nasıl yapılır?
Kakaolu dokusu ve yoğun aromasıyla browni tadında, yumuşacık bir kek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis kek, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek. İsteğe bağlı eklenen çikolata parçalarıyla gerçek bir browni deneyimi yaşatan tarif, püf noktalarıyla her seferinde mükemmel sonuç veriyor.
Browni Lezzetinde Yumuşak Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı çikolata parçaları (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın ve kek kalıbını yağlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Kakao, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
- Son olarak çikolata parçalarını ekleyip spatulayla karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.
Püf Noktaları:
- Kekinizin daha yumuşak olması için 1-2 kaşık sütü fazla kullanabilirsiniz.
- Çikolata parçaları kekinize browni tadını daha belirgin verir.
- Kekinizi fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçene kadar kalıbında bekletin.
|