Borcamda ganajlı kek nasıl hazırlanır?

Mükemmel dokusu ve zengin çikolata tadıyla göz dolduran bir ganajlı kek tarifi. Borcamda hazırlanan bu pratik tatlı, hem görünümü hem lezzetiyle özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Kremalı ganaj kaplaması ve nemli kek yapısıyla klasik tarifleri aratmayacak bir sonuç vaat ediyor.

25 Kasım 2025

Borcamda Ganajlı Kek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Ganaj İçin:


  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata

Hazırlanışı:


  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin
  • Kek hamurunun yarısını borcama dökün
  • Diğer yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın
  • Kakaolu karışımı borcama döküp karıştırmadan üst üste yayın
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35-40 dakika pişirin

Ganaj Hazırlığı:

  • Kremayı küçük bir tencerede kaynama noktasına getirin
  • Üzerine küçük parçalara kırdığınız çikolatayı ekleyin
  • Çikolata eriyene kadar karıştırın
  • Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin

Son Aşama:

  • Soğuyan kekin üzerine ganajı dökün
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin
  • Dilimleyerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Kekin tamamen soğumasını bekleyin, aksi halde ganaj eriyebilir
  • Ganajı çok sıcakken dökmeyin, akıp gidebilir
  • İsteğe bağlı olarak üzerine fındık veya hindistan cevizi serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Tepside Havuçlu Kek Tarifi
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Elmalı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
Havuçlu Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri
;